George Bloem haalt €851 op

George Bloem haalt €851 op

15 september 2020

‘Toen ik van dichtbij meemaakte wat het betekent om door ziekte kaal te worden, ben ik voor het eerst begonnen met sparen. Nu, tien jaar later, heb ik voor de derde keer kunnen doneren.’ Per jaar verliezen zo’n 600 jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie. Daarnaast krijgen tientallen kinderen te maken met haaruitval als gevolg van alopecia of een medische ingreep. Sinds 2007 helpt Stichting Haarwensen deze kinderen kosteloos aan een haarwerk. Ieder kind tot en met 18 jaar komt in aanmerking en zo wist Stichting Haarwensen al meer dan 1700 kinderen hun lokken terug te geven.

Haar voor haar
Elk haarwerk wordt in zes dagen tijd compleet met de hand genaaid. Haar voor haar voor haar. En daarmee is het niet alleen een tijdrovend, maar vooral kostbaar proces. George: ‘Een haarwerk bestaat alleen al uit zo’n vier à vijf donaties die per haar uitgezocht en gesorteerd worden. En dan moet ‘t haarwerk dus nog compleet in elkaar gezet worden. Het is allemaal handwerk.’ Het kost Stichting Haarwensen, dat compleet afhankelijk is van donaties, dan ook zo’n €1500 om één werk te laten maken.

Vanuit deze wetenschap besloot George dit keer niet enkel de schaar in zijn haar te zetten. Hij trok de hardloopschoenen aan om met een sponsorloop een donatie bij elkaar te rennen. Hoe meer meters, hoe meer geld voor Stichting Haarwensen. Kapster Mirjam de Goede van Het Zuivere Schaartje in Egmond aan zee doneerde de knipbeurt. Zo wist George €851 op te halen voor het goede doel. Zijn volgende donatie laat voorlopig op zich wachten. ‘Het duurt zo’n drie jaar tot mijn haar lang genoeg is. Daarom hoop ik vooral dat het normaal wordt om te doneren. Het is zo simpel. Als je toch die schaar erin zet, waarom help je niet direct een kind?’

 


Terug naar het overzicht