Jill strikt de hardloopschoenen voor het goede doel

Jill strikt de hardloopschoenen voor het goede doel

22 oktober 2020

Als kapster is Jill Van Ettinger al jarenlang actief betrokken bij Haarwensen. Zo hielp ze in 2011 al eens mee met het organiseren van een knipdag om zo haar voor pruiken te verzamelen. En sinds zij in maart 2015 haar eigen kapsalon Kapsalon Jill’s Hoofdzaak in Alkmaar openende heeft ze al velen vlechten mogen doneren. Haar eigen geverfde haar mag helaas niet gedoneerd worden, dus bedacht zij een andere manier om toch iets extra’s voor Stichting Haarwensen te kunnen doen, namelijk een inzamelingsactie. Jill strikt de hardloopschoenen om op 2 oktober in een sponsorrun kilometers te maken voor het goede doel. Haar doel was een halve marathon lopen en daarbij veel geld voor Haarwensen ophalen.

Inmiddels is ze ruim 1,5 jaar aan het hardlopen. Haar sinds 2019 nieuwe levensstijl is een tikkeltje verslavend geworden. En nu is ze nieuwsgierig geworden naar de halve marathon van maar liefst 21,1 kilometer lang. Jill wil haar prestatie en vooral haar trots combineren voor het goede doel. En dat goede doel is niet zomaar uitgekozen.

Acht jaar geleden heeft Jill zelf borstkanker gehad. Het gaat nu goed met haar, maar het was een zwaar traject. Gelukkig heeft zij zelf geen haar verloren, maar zij beseft zich als kapster maar al te goed hoeveel impact dit kan hebben. Haar enthousiasme voor het goede doel werkte aanstekelijk. Vele klanten en mensen om haar heen hielpen mee om haar doel te realiseren: een volledige haarwerk voor een ziek kind financieren. Ook nadat ze de halve marathon had afgelegd werden er nog giften overgemaakt. Uiteindelijk heeft ze het geweldige bedrag á € 1514,01 opgehaald. Door de grote omvang van de donatie kon ze het gehele haarwerk voor de 7-jarige Lies bekostigen.


Terug naar het overzicht