Amarins doneert haar en € 1700

Amarins doneert haar en € 1700

12 maart 2021

Amarins van Zwol (10) uit Feanwâlden heeft dertig centimeter van haar 65 cm lange haar gedoneerd aan Stichting Haarwensen. Naast haar mooie haar heeft ze ook wekenlang flink actie gevoerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen. En dat is gelukt. Afgelopen week kon ze trots de cheque van € 1.700 tonen!

Eigenlijk zou Amarins op 18 december al in de kappersstoel plaats nemen om definitief afscheid te nemen van haar prachtige haar. Maar door de lockdown moest deze afspraak uitgesteld worden. Enigszins teleurgesteld was ze wel. Ze had haar haar met veel liefde en plezier verzorgd, maar was er ook helemaal klaar voor om het eraf te knippen. Daarnaast heeft ze wekenlang actie gevoerd om geld in te zamelen. Naast haar is er namelijk ook geld nodig om het haar te kunnen verwerken tot een haarwerk.

Er zijn vele flessen ingezameld en in de keuken is hard gewerkt. Vele cup cakes werden er in het centrum van het dorp verkocht. Ook stonden er op verschillende plekjes potjes waar mensen een donatie in konden achterlaten. En 7 maart was het eindelijk zover. Kapster Lianne van Kapsalon Haircraft in Feanwâlden knipte vakkundig het mooie haar van Amarins eraf. Nadat haar haar eraf geknipt kreeg Amarins de cheque overhandigd met het eindbedrag. Enorm verrast en trots zag zij dat er maar liefst € 1.700 is ingezameld, geweldig!

Naast het feit dat ze erg trots is op haar daad merkt ze ook de voordelen van korter haar. Je hebt minder shampoo nodig en bent veel sneller klaar met wassen. Ook klit haar haar veel minder dan voorheen. Al met al en meer dan geslaagde actie.


Terug naar het overzicht