Haardonor winnaar van Yunomi Vrouw van het Jaar verkiezing

13 januari 2012

Persbericht: Yunomi

Persoonlijk verhaal Wendy Derksen meest inspirerend volgens leden interactief vrouwenplatform Yunomi
Rotterdam,

Bezoekers van het interactieve vrouwenplatform Yunomi hebben de 28-jarige Wendy Derksen uit Panningen (Limburg) uitgeroepen tot ‘Yunomi Vrouw van het Jaar’. Met 26% van de stemmen wist zij de leden van het vrouwenplatform het meest te inspireren met haar persoonlijke verhaal. In totaal maakten tien genomineerde vrouwen kans op de titel. Wendy ontvangt de ‘Yunomi Vrouw van het Jaar’ award en een cheque ter waarde van 500 euro. 
 
‘Yunomi Vrouw van het Jaar’
Het verhaal van Wendy Derksen inspireerde veel vrouwen op het interactieve platform. Wendy had vroeger heel lang haar, maar gaat tegenwoordig met een kort kapsel door het leven. Ze doneerde haar haar aan Stichting Haarwensen. Kinderen die door ziekte geen haar meer hebben, kunnen via deze stichting een pruik krijgen. Als basisschoollerares zag zij dagelijks een leerling met leukemie in de wandelgangen lopen. Dit motiveerde haar om iets nuttigs met haar lange haar te doen. Wendy is trots dat ze zo haar steentje kan bijdragen en echt iets voor kinderen kan betekenen.
Wendy Derksen, ‘Yunomi Vrouw van het Jaar’: "Ik ben enorm vereerd en verrast dat ik ben verkozen tot ‘Yunomi Vrouw van het Jaar’. Ik vind het belangrijk om andere vrouwen te raken met mijn verhaal en hen aan het denken te zetten. Ik ben blij dat ik met mijn verhaal andere vrouwen heb kunnen inspireren en motiveren. Hopelijk gaan hierdoor nog meer mensen hun haar doneren! Yunomi is een platform waar iedere vrouw haar verhaal kwijt kan en waar je echt steun kunt vinden. Ik heb dat zelf ondervonden en moedig vrouwen dan ook aan hun eigen verhaal te vertellen".
Klik hier voor het persoonlijke verhaal en de inspirerende video van Wendy Derksen.

Els Timans, verantwoordelijke Yunomi Nederland: “Het verhaal van Wendy Derksen is zeer persoonlijk en uit het leven gegrepen. Dit is ongetwijfeld de reden geweest dat zij door onze bezoekers tot ‘Yunomi Vrouw van het Jaar’ is verkozen. Wij geloven dat elke vrouw een verhaal heeft en hopen dan ook, door deze verkiezing te organiseren, andere vrouwen te stimuleren om hun verhaal te delen op ons interactief platform en zo op hun beurt anderen te inspireren”.

De verkiezing
Bezoekers van het interactieve vrouwenplatform Yunomi konden van 12 tot en met 25 december stemmen op de ‘Yunomi Vrouw van het Jaar’. Hiervoor werden tien vrouwen genomineerd die het afgelopen jaar hun verhaal deelden in de dagelijkse Yunomi-rubriek ‘Vrouw van de Dag’. In deze rubriek komen vrouwen aan het woord met persoonlijke verhalen waarin bezoekers van www.yunomi.nl zich kunnen herkennen of door laten inspireren.
Over Yunomi: de leukste site door en voor vrouwen
Door de combinatie gezin, huishouden en werk hebben vooral vrouwen tussen de 30 en 50 jaar steeds minder tijd voor zichzelf en gunnen ze zich weinig extra’s. Yunomi biedt vrouwen een podium om hun eigen verhaal te delen of te reageren op inspirerende verhalen van anderen. Daarnaast kunnen ze tips uitwisselen, lekkere recepten raadplegen en leuke prijzen winnen door actief te zijn op de site. Sinds de start van Yunomi in juni 2009 hebben de leden meer dan 5 miljoen reacties geplaatst. Meer dan 370.000 vrouwen zijn lid van het Benelux-platform dat maandelijks maar liefst 700.000 unieke bezoekers telt.

Terug naar het overzicht