9 jarige Ilse Smit: een nieuwe Held van Haarwensen!

25 januari 2012

Kinderen en volwassenen die een groot deel van hun haar willen afstaan voor Haarwensen zijn voor de Stichting Haarwensen heel bijzonder. Maar kinderen die niet alleen hun haar afknippen, maar daarnaast ook nog eens een grote actie op touw zetten om geld in te zamelen, zijn pas echte Helden van Haarwensen!

De 9-jarige Ilse Smit uit Aerdt is voor ons zo’n superheld! Na het zien van onze poster in het zwembad met daarop een kaal kankerkindje, wist ze direct dat ze haar haar wilde schenken. Maar Ilse wilde meer! Ze wilde in de kerstvakantie ook gaan collecteren in de dorpen van Rijnwaarden om geld in te zamelen. Maar om te mogen collecteren heb je een vergunning nodig. Ilse stapte daarvoor zelf naar burgemeester Mark Slinkman, die Ilse direct toestemming gaf. De gemeente schonk zelfs de eerste € 250,- en de Rabobank Lobith verdubbelde dit bedrag bij het openen van de speciale bankrekening. De kranten in Rijnwaarden schreven al over de actie en zo gebeurde het dat er al veel donaties op de rekening binnen kwamen, zonder dat Ilse nog maar was begonnen met collecteren!

In de kerstvakantie is Ilse, geholpen door haar ouders, zusje Femke en veel klas- en schoolgenootjes, begonnen met de echte collecte. Ondertussen hadden een aantal plaatselijke bedrijven ook al een spaarpot in gebruik genomen om geld in te zamelen voor Ilse’s actie. Alles bij elkaar heeft Ilse’s actie geresulteerd in een opbrengst van maar liefst € 2.782,-!!!

Een fantastisch resultaat en wij zijn dan ook supertrots op onze Held Ilse! Wat geweldig dat je dit voor elkaar hebt gekregen. De Stichting Haarwensen is vooral jou, maar ook je ouders, je zusje Femke, de burgemeester, de Rabobank en iedereen die een bijdrage heeft geleverd, ontzettend dankbaar.

Terug naar het overzicht