Haarwerk aanvragen

Update betreffende maatregelingen omtrent het coronavirus: 
Als team van Haarwensen zetten we alles in werking om het werk voor het goede doel gewoon door te laten gaan. Hierbij ligt onze prioriteit bij het helpen van de kinderen die hun haar verliezen of zijn verloren. Veel mensen blijven zich inzetten om deze kinderen te voorzien van een haarwerk.

Hierbij hebben we echter te maken met veel onverwachte en onzekere factoren. We blijven ons inzetten voor onze doelstelling, maar de gezondheid van onze medewerkers, vrijwilligers, haarwerkspecialisten en de kwestbare doelgroep staat hierbij altijd voorop. Wij danken je bij voorbaat voor je begrip.

Haarverlies

Het verliezen van je haar omdat je medicijnen krijgt of een haarziekte hebt, is geen fijn idee. Het dragen van een haarwerk kan een oplossing zijn! Tijdens een intakegesprek bij een steunpunt van Haarwensen ga je ondervinden of een haarwerk ook iets voor jou is.

Een haarwerk van echt haar

Haarwensen maakt haarwerken voor kinderen t/m 18 jaar die (gedeeltelijk) kaal zijn door een medische behandeling of andere oorzaak. Deze haarwerken worden gemaakt van haar dat door andere kinderen en volwassenen wordt gedoneerd. Ieder haartje wordt een voor een in het haarwerk geknoopt. Het laten maken van een haarwerk kost dus veel tijd en is daardoor erg kostbaar. Gelukkig krijgen we ook financiële donaties van particulieren en bedrijven die ons en jou graag helpen, zo blijft het haarwerk voor jou kosteloos.

Haarwerk aanvragen

Met een haarwerk kan je zelfvertrouwen toenemen en voel je je waarschijnlijk een stuk zekerder. Indien je graag een intakegesprek met een van onze haarwerkspecialisten wenst, kunnen je ouders contact met ons opnemen. Aan de hand van een aantal foto’s en je hoofdmaat bekijken wij welke haarwerken voor jou geschikt zijn.

Na ongeveer een week kan je voor een intakegesprek bij een steunpunt (haarwerksalon) terecht. Hier kan je met al je vragen terecht en kan je een aantal haarwerken passen. Als je een haarwerk hebt gekozen wordt dit haarwerk in het gewenste model geknipt. Als je je eigen haar al verloren bent, mag je het haarwerk, na overhandiging van een doktersverklaring, gelijk meenemen.

Wil je een vrijblijvend intakegesprek of meer over Haarwensen weten, neem dan contact met ons op.

Bekijk de steunpunten