Doneer je haar

allestappensamen-haarwensen-groen.jpg

De haarwerken van Haarwensen worden gemaakt van echt haar. Daarom zijn wij afhankelijk van mensen die hun afgeknipte haar willen doneren. Wil jij jouw haar afknippen of heb jij nog een staart in de kast liggen? Wij ontvangen deze graag. Bekijk voordat je het haar toestuurt of afknipt onze spelregels om te zien of jouw haar wel geschikt is. 

Spelregels

• De lengte van het haar dient minimaal 30 cm te zijn.
• Alle natuurlijke haarkleuren, behalve grijs haar, zijn welkom.
• Het haar schoon, droog en in een vlecht toesturen.
• Het haar dient zacht en soepel aan te voelen.
• Geverfd, behandeld en geblondeerd haar kunnen wij niet gebruiken.

Je kan de vlecht het beste op de volgende manier meten/afknippen:
1. Maak 1 of meerdere staarten in het haar
2. Meet de lengte van deze staarten (dit dient minimaal 30 cm te zijn)
3. Maak een vlecht in de staart(en)
4. Knip de vlecht(en) 2 á 3 cm boven het bovenste elastiekje af.

Ben je er niet zeker van of je haar gebruikt kan worden? Lees dan de veel gestelde vragen eens door, of leg je vraag aan ons voor via de contactpagina

Haar doneren

Het haar kan opgestuurd worden naar:
Stichting Haarwensen
Postbus 244
3640 AE Mijdrecht

Gebruik een stevige envelop en zorg ervoor dat deze goed dichtgeplakt wordt. Wanneer je een brief meestuurt met daarop je naam, leeftijd en e-mailadres, sturen wij je een ontvangstbevestiging toe. Deze wordt eens per maand verstuurd. Let wel, dit bericht kan in de spambox van je e-mailaccount terecht komen. 

Voeg deze brief toe bij je donatie.

Uiteraard vinden wij het ook heel leuk om foto's, zelfgemaakte briefjes en tekeningen te ontvangen.

Wanneer de vlecht door de kapsalon wordt toegestuurd, kan het enige tijd duren voordat Haarwensen de vlecht heeft ontvangen. De meeste kapsalons sparen de gedoneerde vlechten op, zodat deze tegelijk naar ons gestuurd kunnen worden. Dit heeft geen consequentie voor de kwaliteit van het haar. Je ontvangt pas een ontvangstbevestiging als Haarwensen de vlecht heeft ontvangen.

Ben je benieuwd wat er gebeurt nadat je haar is afgeknipt. Bekijk dan deze video

Haar afknippen bij een actie

Moet je je haar nog afknippen? Bekijk dan welke acties er binnenkort gaan plaats vinden, wie weet wordt er binnenkort wel een knipdag bij jou in de buurt georganiseerd.

Haarwensen kapsalons

Je mag je haar bij iedere kapsalon afknippen. Maar er zijn ook veel kapsalons bij ons aangesloten. Zij knippen zelfs gratis of met korting. 

De kapsalons hebben vanwege de coronamaatregelen wekenlang hun mooie vak niet kunnen uitoefenen, er waren dus nauwelijks inkomsten. Het wordt enorm gewaardeerd wanneer de haardonor tijdelijk geen gebruik maakt van de mogelijkheid om gratis of met korting geknipt te worden.

Om ervoor te zorgen dat de kapsalons kunnen blijven bestaan én dus jouw kapsel ook na je haardonatie mooi te kunnen houden, is het van belang dat zij weer omzet genereren uit hun geleverde diensten.

Namens de kappers, bedankt voor je begrip.

 

Bekijk de kapsalons