Nicky

Al vanaf mijn geboorte heb ik geen tot heel kort haar door mijn ziekte ‘Netherton syndroom’. Toen ik vorig jaar naar de middelbare school ging voelde ik me anders dan de rest en wist ik dat ik er klaar voor was, ik wilde ook heel graag lang haar net als mijn vriendinnen en zus. We hebben gebeld met Haarwensen en binnen een week had ik al een afspraak met Monica van Jenny’s Haarwerkstudio in Den Haag. Daar heb ik een heel mooi haarwerk uitgezocht en Monica heeft zelfs nog het haarwerk geverfd voor een natuurlijke look. Ik ben er heel blij mee en krijg alleen maar complimentjes! Ik voel me nu een echte tiener.

Ik wil daarom Haarwensen, Jenny’s Haarwerkstudio en alle donateurs bedanken dat ik mijn droom kon waarmaken. Ik voel me nu ook op mijn gemak. Zelf ben ik enthousiast geworden en ben ik lege flessen aan het inzamelen. Het geld wil ik doneren aan Haarwensen.
Liefs Nicky

Nicky

"Ik ben er heel blij mee en krijg alleen maar complimentjes! Ik voel me nu een echte tiener"

Izaya

Bedankt voor mijn mooie haarwerk

Izaya

"Bedankt voor mijn mooie haarwerk"

Rosa

"Dit is mijn tweede haarwerk via Haarwensen. Net als de eerste keer ben ik superblij met mijn nieuwe lange haren. Door de kale plek op mijn hoofd (door ectodermale dysplasie) kon ik mijn haren nooit los dragen en dat kan nu eindelijk weer. Ik voel me veel beter en happier met mijn haarwerk, zo fijn!"

 

Rosa

"Ik voel me veel beter en happier met mijn haarwerk, zo fijn!"

Pien

Het ontvangen van een haarwerk is een heel bijzondere ervaring. Je weet dat er zoveel liefde en werk in een haarwerk gaat, zodat als jij het haarwerk straks mag dragen je weer zal stralen. 

Voor mij geeft het dragen van een haarwerk een stukje veiligheid. Een vertrouwd gevoel. Een gevoel van ik sta er niet alleen voor. Ondanks dat ik mijn kale koppie ook heel erg kan waarderen. 

Daarnaast heb ik vanuit de stichting ook altijd een heel fijn gevoel meegekregen. Er wordt naar je geluisterd en echt met zorgen aandacht een haarwerk aangemeten. Dankjewel, want zonder jullie zou ik deze speciale herinneringen niet hebben!

Pien

"Voor mij geeft het dragen van een haarwerk een stukje veiligheid. Een vertrouwd gevoel."

Fleur

Ik ben Fleur en ik ben 14 jaar oud. Ik heb Alopecia Areata waardoor ik in een paar maanden tijd mijn haar ben verloren. Het is fantastisch dat ik van Stichting Haarwensen voor de 2e keer een haarwerk heb mogen ontvangen. Als ik hem op heb voelt het weer of ik echt haar heb! Heel erg bedankt voor het prachtige haarwerk!

Groetjes Fleur.

Fleur

"Als ik hem op heb voelt het weer of ik echt haar heb!"

Meike

Ik vind hem heel erg mooi en ben er super blij mee. Super bedankt!❤

Meike

"Ik vind hem heel erg mooi en ben er super blij mee. Super bedankt!❤"

Meis

Ik ben Meis. Ik ben 13 jaar en heb mijn tweede haarwerk gekregen via Stichting Haarwensen. Ik ben er super super blij mee. Kijk maar naar de foto, dan zie je hoe mooi hij is!

Meis

"Kijk maar naar de foto, dan zie je hoe mooi hij is!"

Fleur

Sinds haar zesde is Fleur Verbeeten goeddeels kaal. "Ik heb de ziekte alopecia, waardoor ik plotseling mijn haar verloor." 

Bij bijna alles wat ze doet, draagt de leerling uit vwo-6 haar haarwerk, behalve tijdens het zwemmen. ,,Daar wordt het haar snel slechter van. Het is wel eng om mijn haar dan af te doen, want het voelt als een kledingstuk. Ik merk wel dat ik dan word bekeken, dat is vervelend. Hoe langer ik ergens ben, hoe minder mensen er nog naar kijken.’’

In haar omgeving weet zo ongeveer iedereen dat het haarwerk niet Verbeetens eigen haar is. ,,Mensen zijn dan wel verbaasd en zeggen dat het net echt is.’’ Toch vindt ze het belangrijk om te vertellen dat haar kapsel eigenlijk een haarwerk is, voor het geval het haar een keer valt. ,,Dat gebeurt niet vaak, maar als het gebeurt, hoef ik me niet druk te maken. Toen het een paar jaar geleden tijdens een koprol met gym gebeurde, schrok ik even, maar niemand keek raar op.’’

Doordat ze er open over is, vinden ook vriendinnen het niet raar dat Verbeeten een pruik draagt. ,,Toen ze een keer bij me thuis waren en het was heel warm, zette ik mijn haarwerk af om af te koelen. Die meiden keken: kon ik dat maar.’’

Fleur

'Wat zit je haar leuk'

Marith

Ik wil jullie hartelijk bedanken voor het mooie haarwerk! Het is mijn 3e haarwerk en ik ben er weer zo ontzettend blij mee!!! Ik heb nu ook een pruik met nog langer haar dan de vorige. Ik had nooit durven dromen dat ik ooit met zulk lang haar zou rondlopen. Nogmaals bedankt!

Groetjes Marith

Marith

"Ik had nooit durven dromen dat ik ooit met zulk lang haar zou rondlopen"

Lucas

Lucas draagt al een paar jaar een Haarwensen haarwerk. En hij is er nog steeds super blij mee!! Net als voorgaande jaren is hij ook dit jaar weer actie voor Haarwensen aan het voeren. Een super actie van Lucas. 

 

Lucas

"Hij is er weer heel blij mee"

Rosanne

Hallo ik ben Rosanne (17), ik heb via Stichting Haarwensen dit haarwerk gekregen. Ik ben er super blij mee! Ik vind het onwijs goed dat deze goede doelen organisatie bestaat en dat er hierdoor haarwerken worden gemaakt voor kinderen. Nogmaals bedankt!

Rosanne

"Ik ben er super blij mee!"

Ceane

Er zat er een haarwerk bij die heel mooi stond en die best dicht bij mijn eigen haar kwam. Het was op het begin nog erg wennen, zowel het dragen ervan als de manier waarop ik weer een ander uiterlijk kreeg. Maar nu een aantal weken verder, kan ik niet meer zonder. Ik heb een stuk meer zelfvertrouwen gekregen en ik zie er weer “normaal” uit. Zelfs met sporten kan ik het haarwerk ophouden.

Ceane

Kapsels

Donna

Ik ben Donna van den Berk, ik ben 12 jaar oud. Een half jaar geleden begonnen mijn haren uit te vallen en had ik een kale plek achter op mijn hoofd. De dokter vertelde dat ik Alopecia Areata had. Elke dag vielen er steeds meer haren uit en dat was niet leuk.
Gelukkig kon ik al snel een haarwerk van Stichting Haarwens krijgen. Dat was echt fijn. Ik kon zelfs mijn haarwerk al op toen er schoolfoto’s gemaakt moesten gaan worden op de middelbare school, waar ik sinds dit schooljaar op zit.
Ik vind het echt super goed dat er mensen zijn die hun haren doneren voor kinderen zoals ik.
Echt super bedankt allemaal!
Groetjes,
Donna

Donna

"Ik kon zelfs mijn haarwerk al op toen er schoolfoto’s gemaakt moesten"

Myrthe

Mirthe straalde helemaal toen ze hem op had! Het is nog wel even wennen voor Mirthe, vooral omdat hij rond deze tijd toch wat warmer zit doet ze hem nog wel eens af. Maar als ze hem op heeft doet ze dit vaak wel een paar uur op! Voelt ze zich helemaal mooi! Zo mooi om te zien!

Myrthe

"Voelt ze zich helemaal mooi!"

Eefje

Hallo Stichting Haarwensen,

 

Na lang wachten mocht Eefje bij Haarstudio Simone in Gendt haar nieuwe haarwerk komen passen.

Het lange wachten van meer dan een half jaar, onder andere door de Corona werd beloond met een prachtig donker haarwerk met wat slag en vooral mooi lang.

 

Eefje straalde van top tot teen met haar nieuwe haarwerk op.

Dank je wel weer voor de medewerking, hulp en duidelijke communicatie met ons.

Eefje

Eefje straalde van top tot teen met haar nieuwe haarwerk op."

Meike

Meike heeft vandaag een heel mooi haarwerk van stichting Haarwensen ontvangen. Van een blondine naar een brunette

Hartelijk dank voor al jullie werk.

Meike

"Meike heeft vandaag een heel mooi haarwerk ontvangen"

Renee

Ik ben zo blij met mijn nieuw haarstuk! Ik wil alle mensen die hun haar doneren aan Stichting Haarwensen heel erg bedanken! 

Heel veel lieve groetjes van Renee.

Renee

"Ik ben zo blij met mijn nieuw haarstuk!"

Karolina

Karolina is erg blij en ziet er prachtig uit. Letaten en vrienden zijn ook heel blij. Je kunt gewoon niet in woorden beschrijven hoe ik me voel als een tiener die jarenlang een hoofddoek droeg en een moeder wiens haart pijn leed. Karolina is actief ze otmoet vaak vrienden.

Karolina

"Karolina is erg blij en ziet er prachtig uit."

Izaya

Super bedankt! Izaya is blij en waardeert het! Het steunpunt heeft haar goed ondersteunt beter hadden we ons niet mogen wensen.

Izaya

"Izaya is blij en waardeert het!"

Demi

Dank jullie wel voor het mooie haarstuk dat ik van Stichting Haarwensen heb gekregen. Ik ben er heel blij mee. Heleen heeft mij geholpen met het kiezen van de juiste kleur en het haarstuk passend gemaakt. Heleen kwam zelfs op zaterdag naar het Prinses Máxima Centrum.

Met vriendelijke groet,

Demi

Demi

"Ik ben er heel blij mee"

Caitlyn

Heel erg bedankt voor het haarwerk dat ik van jullie heb gekregen. Ik vind het heel fijn dat het mogelijk is om zo’n prachtig haarwerk te krijgen. Vroeger heb ik zelf mijn haar gedoneerd, en nu heb ik zelf het haar van iemand anders nodig en merk ik hoe belangrijk het is om haar te doneren en hoe blij anderen ermee zijn. Ik vind het geweldig en ben er heel dankbaar voor. Heel erg bedankt! Liefs, Caitlyn

Caitlyn

"Ik vind het heel fijn dat het mogelijk is om zo’n prachtig haarwerk te krijgen"

Lena

Lieve lezers,

Ik schrijf mijn verhaal voor jullie om jullie hopelijk te helpen. Ongeveer een jaar geleden was ik bij mijn nicht. Na het douchen vroeg ik mijn nicht om 2 staartjes te maken in mijn haar. Maar toen zag ze ineens een kale plek op mijn hoofd.De kale plek was 2 centimeter naast mijn oor, het was ongeveer net zo groot als een ei. Eerst was ik best wel bang voor de plek. Ik ben samen met mijn moeder naar de dokter geweest. De dokter zei ook meteen dat het Alopecia Areata was. Daarna verloor ik mijn halve haar en dat vond ik heel jammer. Na een tijd begon mijn haar weer terug te groeien. Alles leek weer een beetje  normaal te zijn. Toen ik over pruiken hoorde dacht ik dat dat niet zou helpen. Ik dacht dat ze er nep uit zagen. Ik zit op een sport dat Twirlen heet. Daar moetje vaak je haar in een knot. Ik had bijna geen haar meer onderin, dus toen kon ik niet echt een knot in. Nu ben ik echt heel blij met de pruik. Je kan ook gewoon alle kapsels in. Dit was mijn verhaal. Ik hoop dat jullie ook blij gemaakt kunnen worden met een pruik!

Lieve groetjes van Lena

Lena

"Eerst was ik best bang voor die kale plek"

Nina

Ik ben erg blij met het haarwerk dat ik heb gekregen, mijn haar is altijd een gevoelig punt bij me geweest en voelde me er vaak onzeker door. Met het haarwerk dat ik nu heb voel ik me een stuk zelfverzekerder waardoor ik ook veel beter in m’n vel zit. Heel erg bedankt 

Nina

"Met het haarwerk dat ik nu heb voel ik me een stuk zelfverzekerder"

Fleur

Hierbij een foto van Fleur met haar nieuwe haarwerk. 

Ze is superblij met haar nieuwe haar en ze heeft er al veel complimenten over gekregen! Niemand ziet dat het een haar werk is, behalve de mensen die het al wisten. Zo mooi is hij gemaakt! Fleur kan weer met een gerust hart naar school en ze kan ook weer lekker sporten zonder dat ze bang hoeft te zijn dat haar haar werk niet goed zit. Heel erg bedankt Stichting Haarwensen en alle donateurs die dit mogelijk hebben gemaakt en de mensen die dit prachtige haarwerk hebben gemaakt! 

 

Groetjes van Fleur, Petra en Pascal

Fleur

"Fleur kan weer met een gerust hart naar school"

Suze

Begin april heeft Suze van Stichting Haarwensen een heel mooi haarwerk ontvangen en met zorg en vakkundigheid op maat gemaakt door haarsalon Pavette. Ze straalt!

Suze

"Ze straalt!"

Julie

“Ik heb mijn nieuwe haarwerk nu al eventjes. Ik ben zoals altijd weer super geholpen door Confident Haarzorg in Enschede. Net zoals bij het vorige haarwerk ben ik er weer heel erg blij mee want hij is nog mooier! Ik ben Stichting Haarwensen weer heel erg dankbaar voor deze haarwerken!”

Cheers,

Julie

Julie

"Net zoals bij het vorige haarwerk ben ik er weer heel erg blij mee want hij is nog mooier!"

Julia

Dit is het vierde haarwerk dat ik van jullie stichting mocht ontvangen en helaas is het ook de laatste omdat ik deze zomer alweer 19 jaar word. Ik wil jullie allemaal bedanken voor de prachtige haarwerken die jullie aan ons geven. Nogmaals dank aan alle mensen die haar doneren aan de stichting en alle sponsoren. Mooi haar van goede kwaliteit maakt echt het verschil en dankzij jullie kan ik gewoon mezelf zijn.

Een dikke knuffel voor iedereen van Julia.

Julia

"Mooi haar van goede kwaliteit maakt echt het verschil en dankzij jullie kan ik gewoon mezelf zijn."

Kayleigh

Lieve Haarwensen,

Op woensdag 22 januari heb ik mijn vijfde haarwerk mogen ontvangen. Ik ben door alopecia areata al mijn haar verloren en ben de stichting, de kappers zaak van Ray vd Berg en alle donateurs ontzettend dankbaar dat ik door jullie weer mag genieten van en met mijn nieuwe haar.
Heel erg bedankt voor alles!

Kayleigh

"Heel erg bedankt voor alles!"

Veerle

Vandaag heb ik mijn nieuwe haarwerk gekozen bij Corné en ben er echt super blij mee! Eigenlijk kan ik niet eens uitleggen hoe blij ik er mee ben en het geeft mij weer opnieuw heel veel zelf vertrouwen.

Ik wil jou/jullie heel erg bedanken dat ik nog een haarwerk gekregen heb en dat die echt super mooi is. Jullie hebben iemand weer heel erg blij kunnen maken

Met vriendelijke groet,
Veerle Landweer

Veerle

"Eigenlijk kan ik niet eens uitleggen hoe blij ik er mee ben..."

Nelis

Nelis heeft vorige week z’n haarwerk opgehaald en draagt t sindsdien dagelijks. Hij is er super blij mee en krijgt veel positieve reacties. Het haarwerk komt dicht in de buurt van z’n eigen kapsel en haar, heel knap gedaan

Nelis

"Hij is er super blij mee en krijgt veel positieve reacties"

Quincy

Quincy heeft een haarwerkje uitgekozen en deze past heel erg mooi bij haar!

Quincy

Hij past heel mooi bij haar