Doneer je haar

HAAR + GELD = HAARWERKEN

Doneren is meer dan alleen je haar geven. 

De kinderen ontvangen de haarwerken zonder dat daar kosten aan verbonden zijn, maar de haarwerken zijn natuurlijk niet gratis. De kosten voor de productie, het aanmeten en het onderhoud zijn € 1.500.

Met de donatie van jouw haar heb jij al de helft gerealiseerd. Zie jij kans om bij te dragen in de andere helft van de donatie? Jouw bijdrage maak het haarwerk compleet. Dankzij jouw donaties kunnen we er samen voor zorgen dat een kind een prachtig haarwerk kan ontvangen.

Financiële donatie

 strip-3.png

Je haar doneren?

 

Wat geweldig dat je jouw haar wil doneren. Of dat je dat aan het overwegen bent! Wij begrijpen heel goed dat het best een spannend proces kan zijn; je haar lang laten groeien en het dan helemaal afknippen. We geven je graag wat praktische tips zodat je goed geïnformeerd je haar kan doneren aan Stichting Haarwensen. Je kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen als je nog vragen hebt.

Haarlengte: 35 cm of langer
Als donor laat je je haar groeien. Vaak ben je lang aan het ‘sparen’ en op een gegeven moment ga je naar de kapper om het af te laten knippen. Het is belangrijk dat je haar dan 35 cm of langer is.

Hoe kun je je haar het beste opmeten?
- Maak 1 of meerdere staarten in het haar;
- Meet de lengte van deze staarten.

Is je haar minimaal 35 cm of langer?
Gefeliciteerd, dan kun jij je haar doneren! Is je haar toch nog iets korter? Dan kun je beter nog even doorsparen. Helaas kunnen wij te kort haar niet gebruiken voor het maken van een haarwerk voor kinderen. Vaak hebben jonge meiden een haarwerk nodig. Zij willen graag zo lang mogelijk haar, gelijkend aan hun oorspronkelijke uiterlijk.

Op een rijtje:
1. Lengte: je haar is 35 cm of langer.
2. Haarkleur: alle haarkleuren – behalve grijs haar – zijn welkom. Helaas kunnen wij geverfd, behandeld en geblondeerd haar niet gebruiken.
3. Hygiëne: het haar is schoon en droog en voelt zacht en soepel aan.
4. Opsturen: je kunt het haar in een vlecht opsturen in een stevige envelop. Graag voldoende gefrankeerd en je NAW gegevens op de achterkant.
5. Contact: wanneer je een brief meestuurt met daarop je naam, leeftijd en e-mailadres, sturen wij je binnen 4 weken een ontvangstbevestiging toe. 

Het haar kan opgestuurd worden naar:
Stichting Haarwensen
Postbus 244
3640 AE Mijdrecht

Gebruik een stevige envelop en zorg ervoor dat er voldoende postzegels op zitten en deze goed dichtgeplakt wordt. Wanneer je een brief meestuurt met daarop je naam, leeftijd en e-mailadres, sturen wij je een bedankmail toe. Deze wordt eens per maand verstuurd. Let wel, dit bericht kan in de spambox van je e-mailaccount terecht komen. 

 

Wanneer de vlecht door de kapsalon wordt toegestuurd, kan het langer duren voordat Haarwensen de vlecht heeft ontvangen. De meeste kapsalons sparen de gedoneerde vlechten op, zodat deze tegelijk naar ons gestuurd kunnen worden. Dit heeft geen consequentie voor de kwaliteit van het haar. Je ontvangt pas een bedankmail als Haarwensen de vlecht heeft ontvangen.

Ben je benieuwd wat er gebeurt nadat je haar is afgeknipt. Bekijk dan deze video.  

Haarwensen kapsalons

Je mag je haar bij iedere kapsalon afknippen. Maar er zijn ook veel kapsalons bij ons aangesloten. 

 

 

Bekijk de kapsalons