favicon

Bestuur & medewerkers

Haarwensen heeft een bestuur bestaande uit 5 leden. Zij delen allen hun kennis en ervaring zonder daar financieel voor gecompenseerd te worden. Daarnaast zijn er 3 medewerkers in dienst van Haarwensen. Zij coördineren de acties en begeleiden ouders bij het aanvragen van een haarwerk. De werknemers worden hierbij ondersteund door tientallen vrijwilligers en de inzet van onze ambassadeurs.

Yvonne de Boer
Yvonne de Boer, voorzitter

Mijn naam is Yvonne de Boer. Ik had een kapsalon in het AMC ziekenhuis in Amsterdam. Omdat ik door het Emma Kinderziekenhuis veel in aanraking kwam met kinderen die hun haar kwijt raakten, heb ik in 2007 besloten Haarwensen op te richten. Sindsdien hebben we al heel veel kinderen blij kunnen maken met een GRATIS, mooie pruik, mede door alle haardonaties en financiële giften.


Dr. M.D. van de Wetering
Dr. M.D. van de Wetering, secretaris

Als kinder-oncoloog ben ik werkzaam op de afdeling kinder-oncologie van het Prinses Máxima Centrum. Per jaar worden er in Nederland ongeveer 300-400 kinderen gediagnostiseerd met kanker. Gelukkig geneest het grootste deel van deze kinderen tenminste 70%. Als je deze kinderen later vraagt wat ze zich nog herinneren, dan is dat vooral in de tienerleeftijd dat ze hun haar gaan verliezen. Als je als oncoloog het hele verhaal over de behandeling vertelt (welke chemotherapie, hoe lang opname in het ziekenhuis en welke onderzoeken ze allemaal moeten ondergaan), dan is het opvallend hoe groot kinderen zich kunnen houden. Met name meisjes in de leeftijdsklasse tussen 10-18 jaar. Maar kom je aan het hoofdstuk haaruitval dan komen of de tranen of de boosheid: "Ik ga echt niet naar school hoor met zo’n petje op, ik ga gewoon niet meer de deur uit, totdat het weer terug komt." Natuurlijk wordt hier ook wel weer een weg in gevonden, maar wat zou het mooi zijn om zo’n kind die periode te laten overbruggen met een pruik van echt haar, zodat het voor de buitenwereld er gewoon uitziet alsof je een nieuw kapsel hebt. En wat is het bijzonder dat een gezond kind haar geeft aan een kind met kanker. Door dit te realiseren zullen we hopen dat als deze kinderen beter zijn later, zij het haaruitval niet meer als traumatisch hebben ervaren door hulp van de Haarwensen. Ik wil mij daar als kinderoncoloog voor inzetten. 


Drs. André Snellen
Drs. André Snellen, penningmeester

Als voormalig vice-voorzitter van de Koninklijke Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO) geef ik als penningmeester mijn steun aan Haarwensen. Als vader van drie kinderen weet ik wat voor ijdeltuitjes, en dan vooral mijn twee dochters, kunnen zijn. Daardoor weet ik hoe moeilijk het voor een kind kan zijn wanneer het door een chemokuur het haar moet verliezen. Kinderen die getroffen worden door kanker raken al te veel onschuld en zorgeloosheid kwijt en dat verlies wil ik zo klein mogelijk houden. Aan het medische kan ik niets doen, onder meer omdat ik daar geen verstand van heb. Wat ik wel kan ondersteunen is dat ze, geholpen door Haarwensen zo veel mogelijk ruimte houden om, bijvoorbeeld op het schoolplein, zelf te bepalen of te zien is dat zij ziek zijn. 


Patricia Burggraaf
Patricia Burggraaf, bestuurslid

Sinds het voorjaar van 2010 ben ik actief voor Haarwensen. Destijds was de Stichting nog in een opstartfase, maar het nu uitgegroeid tot een grote Stichting. Honderden kinderen hebben al ervaren wat wij doen. Zij hebben namelijk een pruik van Haarwensen mogen ontvangen, zonder dat de ouders hiervoor hoeven te betalen. Elke week ontvangen wij mails van ouders die ons enorm dankbaar zijn. Dankzij een pruik van Haarwensen voelen de kinderen zich weer mooi en zelfverzekerd. Dat is erg belangrijk, zeker voor de zieke kinderen. Ik ben trots dat ik hier een bijdrage aan mag leveren.


Marijke van der Heijden
Marijke van der Heijden, PR & Communicatie

Sinds 1 maart 2020 werkzaam bij Haarwensen. Een bijzonder moment om te beginnen zo midden in de coronatijd, maar mijn enthousiasme en inzet zal er niet minder om zijn. Na 12 jaar ervaring te hebben opgedaan als communicatieadviseur binnen de jeugdzorg zet ik graag de stap naar Haarwensen. Als moeder van drie dochters ervaar ik al vele jaren dat kinderen en jongeren veel met uiterlijk bezig zijn en dat vooral je haar hier van grote invloed op is. Daarom wil ik graag mijn (werk) ervaring inzetten om, samen met mijn collega's, het verschil te maken voor deze kwetsbare jongeren. 


Marijke Wille
Marijke Wille

Ik vind het leuk om deel te mogen uitmaken van het team van Haarwensen. Een mooi haarwerk kan bij een kind het gevoel van zelfvertrouwen verhogen en ik wil mij dan ook graag inzetten om zoveel mogelijk kinderen blij te maken met een kwalitatief goed haarwerk. Door persoonlijk contact met ouders en kinderen, hen begeleiden met de aanvragen, en de inkomsten en naamsbekendheid verhogen wil ik een bijdrage leveren om het doel te verwezenlijken. 


Marjan Elsing
Marjan Elsing, Administratief medewerkster

Sinds 1 oktober 2023 ben ik in dienst als administratief medewerkster. Ik vind het heel mooi dat ik bij zo een bijzondere stichting mag werken.

Na heel veel jaren te hebben gewerkt als secretaresse en receptioniste voor commerciële bedrijven, ben ik heel trots om nu deel uit te maken van Stichting Haarwensen. Met mijn werkervaring hoop ik veel te betekenen voor deze mooie stichting.