Stichting Haarwensen

Haar + Geld = Haarwerk

Haarwensen schenkt haarwerken aan kinderen die kaal zijn door een medische achtergrond. Je haar is bepalend voor je uiterlijk. Wie helpt mee deze groep kinderen weer een uiterlijk te geven? Wat wordt jouw bijdrage voor hen? 
Doneren doe je zo...

Of doneer direct via een Tikkie

Stichting Haarwensen
Haarwensen
Wij hebben al 1829 kinderen blij gemaakt met een mooi haarwerk!
Foto's en verhalen

Verhalen en foto's

Meike

Ik vind hem heel erg mooi en ben er super blij mee. Super bedankt!❤

Meike

"Ik vind hem heel erg mooi en ben er super blij mee. Super bedankt!❤"

Meis

Ik ben Meis. Ik ben 13 jaar en heb mijn tweede haarwerk gekregen via Stichting Haarwensen. Ik ben er super super blij mee. Kijk maar naar de foto, dan zie je hoe mooi hij is!

Meis

"Kijk maar naar de foto, dan zie je hoe mooi hij is!"

Fleur

Sinds haar zesde is Fleur Verbeeten goeddeels kaal. "Ik heb de ziekte alopecia, waardoor ik plotseling mijn haar verloor." 

Bij bijna alles wat ze doet, draagt de leerling uit vwo-6 haar haarwerk, behalve tijdens het zwemmen. ,,Daar wordt het haar snel slechter van. Het is wel eng om mijn haar dan af te doen, want het voelt als een kledingstuk. Ik merk wel dat ik dan word bekeken, dat is vervelend. Hoe langer ik ergens ben, hoe minder mensen er nog naar kijken.’’

In haar omgeving weet zo ongeveer iedereen dat het haarwerk niet Verbeetens eigen haar is. ,,Mensen zijn dan wel verbaasd en zeggen dat het net echt is.’’ Toch vindt ze het belangrijk om te vertellen dat haar kapsel eigenlijk een haarwerk is, voor het geval het haar een keer valt. ,,Dat gebeurt niet vaak, maar als het gebeurt, hoef ik me niet druk te maken. Toen het een paar jaar geleden tijdens een koprol met gym gebeurde, schrok ik even, maar niemand keek raar op.’’

Doordat ze er open over is, vinden ook vriendinnen het niet raar dat Verbeeten een pruik draagt. ,,Toen ze een keer bij me thuis waren en het was heel warm, zette ik mijn haarwerk af om af te koelen. Die meiden keken: kon ik dat maar.’’

Fleur

'Wat zit je haar leuk'

Marith

Ik wil jullie hartelijk bedanken voor het mooie haarwerk! Het is mijn 3e haarwerk en ik ben er weer zo ontzettend blij mee!!! Ik heb nu ook een pruik met nog langer haar dan de vorige. Ik had nooit durven dromen dat ik ooit met zulk lang haar zou rondlopen. Nogmaals bedankt!

Groetjes Marith

Marith

"Ik had nooit durven dromen dat ik ooit met zulk lang haar zou rondlopen"

Lucas

Lucas draagt al een paar jaar een Haarwensen haarwerk. En hij is er nog steeds super blij mee!! Net als voorgaande jaren is hij ook dit jaar weer actie voor Haarwensen aan het voeren. Een super actie van Lucas. 

 

Lucas

"Hij is er weer heel blij mee"